Opzetten van een datacenter

Mercit kiest voor Dustin bij het opzetten van hun datacenter.

Mercit is een IT-consultancy bedrijf dat andere bedrijven helpt om hun business met technologie te verbinden en zo hun kosten te minimaliseren.

De uitdaging

“We waren in feite op zoek naar advies en ondersteuning met betrekking tot het opzetten van onze server- en netwerkinfrastructuur”, aldus Tom Van den Bulcke, eigenaar van Mercit. De doelstelling was hier met name om een stabiele infrastructuur op te zetten met de focus op collaboratie met interne en externe medewerkers.

De oplossing

“De server- en netwerkinfrastructuur werd opgezet met het oog op code te delen, netwerk en internet te voorzien, back-ups te maken en om medewerkers toegang te geven tot verschillende omgeving (Mac, Linux, Windows)”, vertelt Tom. “Bovendien werkt Mercit met veel verschillende technologieën die elk een eigen opstelling vereisen. Deze opstelling dient eerst lokaal ingesteld te worden, alvorens deze in productie gaat naar de cloud.” Dustin heeft Mercit hierbij ondersteund en geadviseerd in het kiezen van de juiste onderdelen.

De uitrol

Mercit is bij Dustin terecht gekomen op aanraden van een andere klant, tevens een goede vriend van Tom Van den Bulcke. Tom: “In het begin was het zoeken. Zodra ik echter een vaste contactpersoon kreeg toegewezen, is de bal volledig aan het rollen gegaan. Ik heb het gevoel dat er effectief met mij wordt meegedacht en dat er steeds gezocht wordt naar een zo goed mogelijke oplossing voor mijn noden, dit alles in combinatie met een uitstekende responstijd.”

Future roadmap

Deze uitstekende samenwerking en het mooie resultaat maakt van Dustin voor Mercit de hard- en softwareleverancier bij keuze. “Telkens wanneer ik nu een specifieke nood heb, klop ik allereerst bij Dustin aan. Met het huidige serviceniveau voorspel ik zeker en vast een samenwerking op lange termijn,” besluit Tom Van den Bulcke.

Benieuwd hoe Dustin u kan ondersteunen bij het inrichten van uw datacenter?

sales@dustin.be
Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring