De talrijke pluspunten van een planet-proof strategie

Door de negatieve impact van (informatie)technologie op klimaat en milieu terug te brengen, houden we onze planeet leefbaar voor onze kinderen en kleinkinderen. Uiteraard is dat op zich al beloning genoeg.

Een effectieve duurzame strategie genereert echter ook nog veel andere aantrekkelijke voordelen, blijkt uit onderzoek door Capgemini Research Institute. Door minder en hernieuwbare energie te verbruiken, en efficiënter om te gaan met data, besparen organisaties veel kosten. Daarbij verbetert vaak direct ook de ESG-score (Environmental, Social & Governance) van een organisatie. Deze score is gebaseerd op het logische idee dat organisaties zakelijk én maatschappelijk succesvoller worden als ze waarde creëren voor alle betrokkenen.

Dus niet alleen de eigenaars, maar ook werknemers, klanten, leveranciers, maatschappij en ook het milieu. Volgens onderzoek door McKinsey presteren organisaties met een hoge ESG-score vaak beter op de (middel)lange termijn, en beoordelen klanten en medewerkers ze positiever. Toch heeft slechts 19 procent van de Nederlandse organisaties zijn IT-omgeving een CO2-waarde toegekend.

De sustainability experts van Dustin begrijpen deze uitdagingen. Zij bieden slimme adviezen en tools  om organisaties snel op weg te helpen. Zo helpen ze organisaties aan een effectieve strategie, groter bewustzijn en concrete mogelijkheden om de eigen CO2-voetafdruk te monitoren en verkleinen. Zo werken we samen met onze klanten aan een duurzame organisatie én een future-proof planeet.

Neemt contact op

Wil je meer informatie? Vul dan het rechter formulier in. Onze specialisten helpen je graag verder.

    Contact opnemen

    ContactformulierClose

    Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

    * u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring