Future-proof: Sustainable Cloud

Future-proof: Sustainable Cloud

Naast flexibiliteit, schaalbaarheid en commerciële slagkracht maakt de weloverwogen inzet van de cloud het ook mogelijk jouw organisatie duurzamer te laten opereren. Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat een migratie naar de cloud een forse reductie mogelijk maakt van de hoeveelheid CO2 die jouw organisatie uitstoot. Dat maakt het realiseren van ambitieuze klimaatdoelstellingen mogelijk.

In elk stadium van een digitale transformatie ontstaan beslismomenten die bepalen hoe ambitieus die doelstellingen kunnen uitpakken. Om een weloverwogen afweging te kunnen maken, heb je op die momenten veel verschillende informatie nodig. Bijvoorbeeld over de actuele carbon footprint van jouw organisatie, die je in kaart kunt brengen met de Carbon Footprint Calculator

Kennisbank

 

Hoe duurzaam is cloud eigenlijk?

De cloud biedt veel duurzame voordelen. Een effectieve methode is om het aantal servers te beperken door middel van virtualisatie. Een fysieke server krijgt dan meerdere virtuele representaties en die kunnen zelfs voor meerdere klanten tegelijk worden ingezet. Bij de cloud schakel je verder eenvoudig fysieke infrastructuurcomponenten uit of aan op basis van de actuele vraag.

Neemt contact op

Wil je meer informatie? Vul dan het rechter formulier in. Onze specialisten helpen je graag verder.

    Contact opnemen

    ContactformulierClose

    Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

    * u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring