Dustin voorziet hulpverleningszone Midwest van Samsung tablets

Hulpverleningszone Midwest

Hulpverleningszone Midwest in Roeselare levert hulp vanuit een krachtig netwerk van 17 brandweerposten over 15 gemeentes. Per jaar verwerken ze gemiddeld 12.500 oproepen. Om de communicatie tijdens interventies te verbeteren, zocht hulpverleningszone Midwest naar een tablet voor hun dispatching software. Dustin bood een totaaloplossing aan voor het gebruik van deze software dankzij een professionele tablet, de juiste accessoires en een uniform beheersysteem.

Communication is key

Communication is key, ook bij hulpverleningszone Midwest. Dankzij de aanschaf van een dispatching software zijn de brandweerlieden in staat om tijdens interventies de nodige informatie op te zoeken en de nodige communicatie onderling te delen met alle opgeroepen voertuigen. Om deze software optimaal te gebruiken, hadden ze nood aan een performante tablet om in de interventievoertuigen te plaatsen. Hiervoor vroeg hulpverleningszone Midwest advies aan Dustin, waarmee ze een raamcontract hebben.

Het project

Dustin ging op zoek naar een future proof model dat voldeed aan de specifieke wensen van brandweerzone Midwest. De keuze viel op een Samsung Galaxy Tab S8 om diverse redenen. Deze tablet beschikt over een groot scherm, performante processor en een grote batterij. Aangezien deze tablet dient voor tijdens interventies, moest hij ook tegen een stootje kunnen. Daarvoor werd een robuuste hoes en tablethouder voorzien zodat deze op een efficiënte manier in de voertuigen geplaatst kon worden. Naast hardware was hulpverleningszone Midwest op zoek naar een oplossing om die applicaties en tablets op een gecentraliseerde manier te beheren. Hiervoor kwam het beheersysteem Samsung Knox Manage als perfecte match naar boven.

In de eerste plaats was hulpverleningszone Midwest enkel op zoek naar een tablet, maar al snel bleek dat hun noden verder reikten dan enkel de hardware. Dustin bood een totaaloplossing aan zodat de nieuwe software optimaal gebruikt kon worden. Deze oplossing was het resultaat van proactief meedenken, testfases, feedbackrondes en een vlotte samenwerking.

Hulpverleningszone Midwest geniet nu van een totaaloplossing waarbij de hardware, accessoires en het beheersysteem optimaal ingezet worden zodat de communicatie tijdens interventies efficiënt en gestroomlijnd verloopt.

Samsung Knox Manage

Knox Manage is een multiplatform beheeroplossing waarmee u zowel Android als niet-Android apparaten beheert. Met deze oplossing kan de IT beheerder smartphones of tablets op afstand resetten en vergrendelen. Met Knox Manage heeft u controle over de digitale werkomgeving.

Samsung Galaxy Tab S8 | S8+ | S8 Ultra

De Samsung Galaxy Tab S8 serie is beschikbaar in drie verschillende tabletmodellen; Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra. Deze serie biedt eindeloze mogelijkheden dankzij diverse specificaties zoals 5G, Wi-Fi, lange batterijduur en een performante processor.

Uw IT-vraagstuk beantwoord

Zit u ook met een IT-vraagstuk binnen uw organisatie? Onze experten denken graag met u mee. Contacteer ons vrijblijvend voor persoonlijk advies.

    Contact opnemen

    ContactformulierClose

    Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

    * u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring