Implementatie mobiel werken

Sport Vlaanderen maakt sprong voorwaarts op vlak van mobiel werken dankzij Dustin en Dell.

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. De missie is om iedereen – individueel of in team – de kans te bieden om zijn hele leven lang te sporten en te bewegen. Ze geven onder meer advies coaching en financiële steun aan lokale overheden en sporters. De organisatie bestaat uit het hoofdbestuur in Brussel, veertien sportcentra verspreid over Vlaanderen en in elke Vlaamse provincie een provinciale promotiedienst. De sportcentra worden gebruikt door topsporters en burgers maar zijn ook de ideale locatie voor sportkampen en -klassen.

“We willen iedereen zo lang mogelijk en op regelmatige basis aan het sporten houden”, vertelt Serge Lievens, Netwerk- en systeembeheerder bij Sport Vlaanderen. Om die doelstelling te realiseren investeerde Sport Vlaanderen in de vernieuwing van haar laptoppark. Ze vertrouwden hiervoor op de expertise van Dustin en Dell Technologies.

 

De uitdaging

Zo’n 700 medewerkers werkten voordien veelal op desktops. Een van de grootste uitdagingen voor het IT-team was om meer mensen de mogelijkheid te geven thuis te werken. Dat stond sowieso voor 2020 op de planning. “De wereldwijde pandemie heeft de uitwerking van dit traject versneld”, aldus Serge Lievens. De hardware was echter verouderd en begon steeds vaker defecten te vertonen. “Bovendien wogen de oude laptops veel (bijna 3 kg) in vergelijking met de recentste generatie.”Er was budget voorzien voor een vervangingsoperatie met laptops, aangevuld met grotere beeldschermen ter vervanging van de 19-inch monitors.

De oplossing

Als onderdeel van de Vlaamse overheid is Sport Vlaanderen gebonden aan strenge aankooprichtlijnen voor overheidsopdrachten. Serge Lievens: “We hebben ingetekend op een bestaand raamcontract van CIPAL waarin Dustin de IT-partner was. De productspecificaties van de verschillende aanbieders zijn quasi identiek. De geleverde support, de opbouw van het aanbod en de betere bedrijfszekerheid van de Dell- toestellen, gaven de doorslag.” Uit de Dell-modellen die de specialisten van Dustin hadden geselecteerd, koos de ICT-dienst van Sport Vlaanderen drie modellen waarbij gewicht en mobiliteit cruciaal zijn: de Dell Latitude 5500 (1,9 kg), de mobielere Dell Latitude 5300 (1,3 kg) en het 2-in-1 toestel Dell Latitude 7200 (1,3 kg).

De uitrol

Dustin en Dell leverden vervolgens enkele demotoestellen. Hiermee gaf het IT-team advies aan de collega’s over welk toestel het best bij hen zou passen. Serge: “Wie veel op de baan is, raadden we het lichtere toestel aan. Mensen die een numeriek toetsenbord nodig hebben, lieten we de Latitude 5500 zien.” In totaal werden 352 laptops besteld waarvan bijna 80% Latitude 5500. Er werden eveneens 402 nieuwe 27”-beeldschermen besteld.

Begin 2020 werd met de ondersteuning van Dell Technologies een image uitgewerkt voor de pre-install van alle applicaties die Sport Vlaanderen gebruikt. “De pandemie en bijbehorende maatregelen en gevolgen bemoeilijkten de uitlevering. Maar dankzij de zeer goede opvolging en inspanningen van Dell en partner Dustin kon de uitlevering toch goed verlopen.”

Iedere laptop en monitor werd door Dustin meteen op de juiste locatie geleverd. Medewerkers hoefden enkel hun laptop op te halen en in te loggen om de automatische installatie te starten. “Een groot voordeel was dat alle apps die onze collega’s nodig hebben, vooraf door de IT-reseller werden geïnstalleerd. We hebben om logistieke redenen de uitrol per centrum uitgevoerd. Half mei zijn we begonnen. Eind juni waren we rond, wat gezien ons kleine team én de pandemie, heel snel is”, aldus nog Serge Lievens.

Het resultaat

Vandaag ziet Serge Lievens tevreden medewerkers. De nieuwe systemen zijn performanter en sneller. Hierdoor kunnen medewerkers efficiënter werken en ook thuiswerken. Een ander pluspunt zijn de grotere monitors waarmee medewerkers nu verschillende applicaties naast elkaar in beeld kunnen brengen.Voor het eigen IT-team zijn er ook voordelen. “Door het beheer te koppelen aan Microsoft Endpoint hebben we realtime inzichten over de toestellen. Dat maakt het beheer veel gemakkelijker. Dankzij de extra rapporteringsmogelijkheden kunnen we ook veel sneller ingrijpen.”

Future roadmap

Met de overschakeling naar laptops voor alle medewerkers is de grote stap naar thuiswerk gezet. Sport Vlaanderen kijkt nu verder naar oplossingen voor een betere ergonomie thuis. Het gaat onder meer over een bureaustoel, een headset, een extra scherm… “Alle elektronica zal ook via Dustin verlopen”, besluit Serge Lievens.

Benieuwd hoe u zich kunt voorbereiden op een mobiele strategie?

sales@dustin.be
Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring