Peeq kiest voor Dustin:
“Beheer was nog nooit zo simpel”

Over Peeq

Peeq, het voormalige dmlights, is een online woonwinkel met een groot aanbod in verlichting en een fijne selectie aan woonaccessoires en meubels. Het maakt deel uit van de firma Paul De Meutter.

Paul richtte het bedrijf zo’n 45 jaar geleden op in zijn garage, dezelfde setting waarin ook Steve Jobs aan het succes van Apple begon. Pauls bedrijf groeide doorheen de jaren uit tot een gevestigde waarde in Heist-op-den-Berg. Vandaag staat zijn zoon Jef De Meutter aan het roer, telt Peeq 60 medewerkers en zijn ze klaar om verder te groeien.

“Overstappen was een no-brainer”

Jochem Luytens, IT Manager

Uitdaging

Dagelijks kwamen er medewerkers aankloppen bij de IT-afdeling met computerproblemen. De medewerkers werkten op een Windows device. Peeq zocht naar een oplossing waarbij alles op een centrale plaats beheerd kon worden op een gebruiks-en budgetvriendelijke manier.

Oplossing

Dustin adviseerde Peeq om over te schakelen naar MacBooks. Aanvullend bekeek Peeq samen met Dustin de leasing optie. De leasingconstructie zorgt ervoor dat de toestellen om de 3 jaar voordelig vernieuwd kunnen worden. Het nieuwste device voor de beste prijs. Om IT volledig te ontzorgen van het hardware verhaal, combineerde Dustin de aankoop van MacBook met AppleCare.

Resultaat

De invoering van Mac bij Peeq leidde tot een merkbaar verbeterde snelheid en stabiliteit. Hierdoor verminderde de werklast van de IT-afdeling aanzienlijk, met minder dagelijkse problemen en een verminderde behoefte aan probleemoplossing.


Bovendien slaagde Peeq er met deze overgang in om te voldoen aan de specifieke eisen en voorkeuren van de medewerkers, wat resulteerde in een positieve werkomgeving en een hogere mate van werknemerstevredenheid.

Zelfs de meest fervente Windows gebruikers stonden open om Mac
te testen

“Zelf ben ik al jaren een die-hard fan van Apple. Zo kwam het idee om te bekijken of dit een optie zou zijn voor Peeq. Na een berekening prijs versus efficiëntie, werd besloten om het IT departement over te laten schakelen op Mac. Toen dit intern werd aangekondigd stonden de kandidaten in de rij om ook op een Mac te werken.” legt Jochem uit. “We startten toen een enquête op om te onderzoeken of de rest van de organisatie hier interesse in had. Wat bleek? Zelfs de meest fervente Windows gebruikers stonden open om Mac te testen”.

“Zo kwamen we in contact met Dustin. Dustin adviseerde ons om de optie leasing te bekijken om de kosten nog meer te optimaliseren. De leasingconstructie zorgt ervoor dat je de toestellen om de 3 jaar voordelig kan vernieuwen. Het nieuwste device voor de beste prijs. Ik kende het principe al, maar na het bekijken van de financiële voordelen, de positieve resultaten van de interne enquête en de besparing die dit voor Peeq met zich meebracht, was het voor ons een no brainer om volledig over te stappen op Mac.”

Het Project

Na zorgvuldige financiële en ROI-analyses heeft Peeq de beslissing genomen om over te stappen naar Mac voor hun IT-afdeling. Deze strategische overgang werd ingezet met als voornaamste doel de efficiëntie van het IT beheer binnen Peeq te verhogen. Daarbij stelde Dustin voor om gebruik te maken van Apple Financial Services in combinatie met AppleCare for Enterprise, uitbreiding van de fabrieksgarantie gecombineerd met uitgebreide service en reparatie van jouw devices door Apple.

“Zo kwamen we in contact met Dustin. Dustin adviseerde ons om de optie leasing te bekijken om deDe invoering van Mac bij Peeq heeft een opmerkelijke impact gehad op zowel de IT-werklast als de stabiliteit van het systeem. De organisatie heeft significante verbeteringen in snelheid en stabiliteit ervaren, resulterend in aanzienlijk verminderde werklast voor de IT-afdeling. Dit vertaalde zich in minder dagelijkse operationele problemen en minder behoefte aan intensieve probleemoplossing bij de medewerkers.

De overstap naar Mac bleek niet alleen een strategische beslissing te zijn voor efficiëntie, maar ook een ingreep die positieve gevolgen had voor de dagelijkse werking van Peeq. De organisatie heeft daarmee niet alleen haar technologische infrastructuur verbeterd, maar ook de algehele operationele stabiliteit en productiviteit aanzienlijk verhoogd.

Samenwerken met Dustin, is samenwerken met inhouse expertise en met vlotte, betrouwbare communicatie.

“Samenwerken met Dustin, is samenwerken met inhouse expertise. Dustin bezorgde ons het nodige advies en de informatie om dit traject goed te doorlopen. Daarnaast is de overzichtelijke webshop van Dustin waar ik MacBooks zelf kan configureren erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk. Ten slotte was de open en vlotte communicatie binnen een goede verstandhouding een must, en die vinden we al gedurende lange tijd bij Dustin.”, aldus Jochem Luytens.

Wil u weten wat Mac voor uw organisatie kan bieden?

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring